kojeniprikrmy

anna zeptal se před 4 roky

Dobrý den, dcera bude mít 5 měsíců a doktorka už chce, abych začala s příkrmy. Já chtěla začít až po ukončeném 6 měsíci. Ale doktorka říká, že jí mléko asi už nestačí. A že se musí stihnout všechno ochutnat kvůli alergiím. Od poslední kontroly za necelý měsíc přibrala jen 330g. Dceru kojím jak si rekne, priblizne po 2-3 hodinách a spí celou noc od 21h do 7-8 ráno. Doktorka radila ať jí budím ještě o půlnoci na krmení, ale to nechci. Co si o tom myslíte? Prosím poraďte. Děkuji Anna ( pro uplnost uvádím  růst váhy: porodní váha 2240,dále 2950, 3990, 45530, 5000, 5330g)

1 Odpovědi
Laktační liga Personál odpověděl před 4 roky

Vaše dcera v průměru přibrala za měsíc 11g denně což je u takto starého dítěte normální váhový přírůstek.Pokud je malá spokojená,má dostatek počůraných plen není důvod nic řešit.Výlučné kojení se dle WHO doporučuje až do 6 měsíce věku dítěte. Příkrm se zavádí až od ukončeného 6 měsíce. Do 6 ti měsíců MM stačí pokrývat růstové potřeby dítěte.Pak již je nutné příkrm zavádět.Tekutiny u kojených dětí podáváme až v 10 měsíci, protože MM obsahuje dostatek vody až 85%.Více informací a vyjádření k neoprávněnému zavádění příkrmu před 6 měsícem najdete na našich stránkách.