Odtahování od prsu

Nela Tůmová zeptal se před 3 roky

Dobrý den, mám čtyřměsíčního syna, PH 3190g, nyní 6500g. Dříve trvalo jedno kojení 25-40 minut, 10 minut pil z jednoho prsu a zbytek z druhého, ke konci spokojeně usnul. Již měsíc se cca každé druhé kojení po zhruba 6 minutách u 1.prsu odtáhne, pak se znovu přisaje a nasaje dvakrát a znovu se odtáhne, tak ho dám k 2.prsu a saje 3 minuty, odtáhne se a kouká se na mě, jakoby si chtěl hrát, nepláče, usmívá se. Pak se znovu přisaje a znovu odtáhne, někdy mi i saje ruku. Dokud by přibíral, asi bych to neřešila, ale poslední 2 týdny přibírá méně, dejme tomu 70g-100g/týden. Dříve to bylo 200-300g. Nevíte, čím by to mohlo být? A ještě se chci zeptat – malý má alergii na bílkovinu kr.mléka. Jakého jste názoru na zavádění příkrmu jen v malých dávkách (2 lžičky denně) od ukončeného 4.měsíce kvůli alergii? 
Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den, Nela Tůmová

1 Odpovědi
Laktační liga Personál odpověděl před 3 roky

Průměrný váhový prírůstek 4měsíčního dítěte je 10g denně.Dle toho je prospívání vašeho syna v pořádku.K posouzení prospívání dítětě slouží percentilové grafy.  Na percentilové grafy se můžete sama podívat, najdete je ve Zdravotním a očkovacím průkazu dítěte. Pokud je tedy syn po kojení spokojený,dostatečně čůrá mělo by být vše v pořádku.Děti v tomto věku mohou být po jídle i během velmi krátké chvíle.Výlučné kojení se doporučuje až do 6 měsíce věku dítěte. Příkrm se zavádí až od ukončeného 6 měsíce. Do 6 ti měsíců MM stačí pokrývat růstové potřeby dítěte.Ani z důvodu případné alergické zátěže se dokrm nedoporučuje zavádět dřív.Po 6 měsíci již je nutné příkrm zavádět.