prikrmovat

Otázky a odpovědiprikrmovat
Katka zeptal se před 2 roky

Dobrý den, mám 4měsíčního syna, kterého dosud plně kojím. Syn váží 6650 g a měří 63 cm. Za týden přibírá plus mínus 200 g, přesto mi dětská doktorka tento týden řekla, ať začneme dávat zeleninové příkrmy. Když jsem jí odpověděla, že bych syna do půl roku ráda jen kojila, tak mi řekla, že v současné době se to dle nových výzkumů nedoporučuje, jelikož dětem jen mateřské mléko do 6 měsíců nestačí a bývají třeba chudokrevné. Máme tedy začít postupně dávat zeleninové příkrmy a po navyknutí si na ně je doplňovat masem. Skutečně se mám řídit tímto? Myslím, že syn přibírá a prospívá hezky a ráda bych ho i nadále jen kojila. Děkuji za Vaši odpověď, Katka

1 Odpovědi
Laktační liga Personál odpověděl před 2 roky

Výlučné kojení se doporučuje až do 6 měsíce věku dítěte. Příkrm se zavádí až od ukončeného 6 měsíce. Do 6 ti měsíců MM stačí pokrývat růstové i výživové potřeby dítěte.Pak již je nutné příkrm zavádět.Tekutiny u kojených dětí podáváme až v 10 měsíci, protože MM obsahuje dostatek vody až 85%.Více o zavádění příkrmů najdete na našich stránkách.