Příkrmy

Jana zeptal se před 2 měsíci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je k zavádění příkrmu „důvod“ vyšší váha dítěte?
Malá má ve 4m 9kg a dětská lékařka mi řekla, že mám začít s příkrmy. Dcera je jen kojena, spokojená holčička. A já nevidím moc důvod, proč nezacit až po tom 6m?
Je váha opravdu důvod?
Nicméně do ovocných presnidavek mám přidávat piškoty a na noc dávat kaši? To je méně kalorické než mateřské mléko?
Děkuji za odpoved
Jana

1 Odpovědi
Laktační liga Personál odpověděl před 2 měsíci

Vyšší váha dítěte určitě není důvod k předčasnému zavádění příkrmu.Pokud tedy dcera krásně prospívá a je spokojená není důvod začínat s příkrmy.Výlučné kojení se doporučuje až do 6 měsíce věku dítěte. Do 6 ti měsíců MM stačí pokrývat růstové potřeby dítěte.Pak již je nutné příkrm zavádět.Tekutiny u kojených dětí podáváme až v 10 měsíci, protože MM obsahuje dostatek vody až 85%.Zaváděním příkrmů se zahajuje postupné odstavování dítěte.