prvni-prikrm

Ivana zeptal se před 2 roky

Dobrý den,  dcera má 5 měsíců a je plně kojena. Máme však nyní problémy s přibíráním. Měří 68 cm a váží 6,2 kg. Za poslední 4 týdny přibrala cca 180 g (porodní váha 3,13, 51 cm). Paní doktorka nám doporučila začít podávat na noc nemlecnou kaši smíchanou s mateřským mlékem. V noci ji ještě 2- 3 x kojim, přes den kojim každé 2-3 hodiny, nikdy si nestěžovala hlady, u prsu ji nechávám tak dlouho, jak potřebuje (střídám obě prsa). Chtěla jsem se zeptat, jestli je vhodné začínat již nyní s podáváním kaše? Děkuji vám. 

1 Odpovědi
Laktační liga Personál odpověděl před 2 roky

podle percent. grafů je vaše holčička v délkovém grafu nadprůměrem, to znamená v 90 percentilu. V hmotnostním je pod 3 percentilem. Některé děti rostou více do délky, než přibírají na váze. Důležité je zhodnotit celkový stav dítěte. Obecně platí, že děti zdvojnásobí svojí porodní váhu v půl roce. V 5 měsících, když dítě vázne s prospíváním je lépe začít s příkrmy, než podat umělé mléko. O tom jak pokračovat se musíte rozhodnout vy, po poradě s pediatrem. V případě, že budete dávat kaši, je správné ji rozmíchat s mateřským mlékem.